fredag 17 oktober 2014

Veckobrev

Hej där hemma!

Veckan började med invigningen av skolskogen. Många olika personer som varit delaktig i projektet var samlade då det var dags att inviga vår fina skolskog. Vi blev bjuden på korv och festis och många barn hittade snabbt olika lekaktiviteter i skogen. Eleverna i 4-6 gick i blandade grupper på en tipspromenad och svarade på frågor om allemansrätten. Det var en fin och lyckad invigning med traditionell bandklippning och uppläsning av högtidlig dikt om skogen.

I tisdags var det dags för teater och vi fick då besök av "Doktor Kling" som sjöng, spelade och lagade olika instrument i en underhållande föreställning för eleverna som går i åk F-4. Matematiktestet lämnades tillbaka på tisdagen och vi gick även igenom den nya engelskaläxan till nästa vecka.

På musiklektionen på onsdagen fortsatte eleverna att arbeta med sina musikvideos.

På torsdagen hade vi bokprat och all fick fundera över vilken läsfixare som är roligast att arbeta med.

Vi avslutade veckan med att se den sista delen av"Matilda" som är en filmatisering av boken skriven av Roald Dahl. Eleverna gav filmen höga betyg och det är bara att konstatera att Roald Dahl vet hur han ska underhålla barn och vuxna. Vi har tidigare under terminen sett filmen "Witches" som även den uppskattades av eleverna.

Det här är en liten del av allt vi gjort i skolan den här veckan.

Kort info om näst vecka:

Vecka 43

måndag: Slöjd
tisdag: K-dag för pedagogerna. Eleverna slutar efter lunch 11.30.
onsdag: Inneidrott
torsdag: Besök av Kaj Engström från "Schackfyran"
fredag: Värdegrundsdag, skoldisco 18-23

Vecka 44

Höstlov

Önskar er alla en fantastisk helg med mycket solsken.

/Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar