tisdag 22 september 2015

Storyfication- Yetis in need of Alvik

"Yetisarna har  åkt ut i rymden för att de nåtts av information om att på denna planet jorden har man lärt sig många saker som Yetisarna själv inte har någon aning om och vill veta mer om, men de  har också sett oroväckande signaler i rymden om att  planeten jorden inte heller mår så bra. Kanske kan de undvika att göra samma misstag som oss, vi kanske kan lära av varandra. Yetisarna har kraschlandat i Alvik och behöver hjälp att finna sina bränslekapslar för att komma hem."


Lili och Groni-Yetisar på besök


Eleverna på Alvikskskolan hjälpte till med karta till hands.

Som tack för att de fick hjälp med att kunna återvända så erbjuder de 25 elever möjlighet att följa med till planeten YETIS och hjälpa deras folk på plats. De vill att de som vill följa med ska beskriva vem de är och på vilket sätt de skulle kunna bidra till att utveckla planeten. En planet som ligger i ett annat solsystem

Yetisarna lever som man gjorde förr i tiden i Sverige och behöver hjälp med att utveckla sitt samhälle. 
Eleverna får komma med förslag till olika byar och hur ska de vara uppbyggda med tanke på miljön. Varje by ska ha ett särskilt tema som man satsar på att utveckla extra mycket. När projektet är fullbordat får YETISEN huset och har under bygget lärt sig massor som denne kan sprida vidare till de andra YETISARNA.

Här hittar ni bloggen http://yetisinneedofalvik.blogspot.se

"Att lära av historien" är temat för åretsprojekt. Både inom matematik, naturvetenskap,teknik, samhällskunskap och historia. Krafter/rörelser, luftensegenskaper, universum, konstruktioner, är några av fokusområdena inom naturvetenskap ocht teknik. Inom svenska området fokuserar vi på att skriva olika typer av texter. 

Som förberedelse för kommande matematikuppdrag har eleverna fått i läxa att mäta några rum hemma. Vi kommer att använda dessa mätningar på mattepasset på torsdag.

Vi arbetar medar utveckla förståelsen för areabegreppet. 12 elever ryms i en kvadratmeter. Hur många elever ryms i klassrummet? Detta klurade vi bland annat på idag.


Eleverna i år 5 har också påbörjat ett skrivprojekt som heter "Huset".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar