Läxor

Läxor åk 6 vt 2017
Vecka 21
Ti: Matematik nomp läxa

Vecka 20
Ti: Matematikblad


To:
Läsa ut boken Eldens hemlighet och besvara frågorna.
Beskriv en viktig plats i boken.

Berätta om en viktig händelse ur boken.

Sammanfatta bokens handling med fem meningar.

Är det någon person i boken som du inte tycker om? Vem och varför?

Om du fick ändra på en sak i boken, vad skulle du då ändra på?
Vecka 19
To: svenska läxa


Vecka 15

To: Nompläxa


Vecka 13

Onsdag: Engelska-läxa - Skriv en mening på engelska om varje glosa, 18 st till kapitlet "Mr Bean - Listening" i vårt delade Google-docs dokument. Du loggar in på google med din g-mail adress som du har i skolan och sedan går du in på vårt Google-docs som heter "Engelska-läxor" och skriver där. Om du har problem med att logga in, hör av dig så hjälper jag dig gärna. Det går också bra att skriva meningarna med papper och penna så klart!Vecka 12

Onsdag: Engelska-läxa - Skriv en mening på engelska om varje glosa, 18 st till kapitlet "London on the menu" i vårt delade Google-docs dokument. Du loggar in på google med din g-mail adress som du har i skolan och sedan går du in på vårt Google-docs som heter "Engelska-läxor" och skriver där. Om du har problem med att logga in, hör av dig så hjälper jag dig gärna. Det går också bra att skriva meningarna med papper och penna så klart!


Vecka 8
Tisdag: Matematikläxa nomp.se
Onsdag: Ingen engelska-läxa!Vecka 7
Onsdag: Engelskaprov Unit 2 sid 19-28 i Classbook.
Tisdag:  matematikblad

Vecka 6 

Ingen Engelska-läxa den här veckan.
Ti: Nomp uppdrag


Vecka 5

On: Engelska-läxa "Bridget in Goa" text och glosor.
To: Matematikläxa inVecka 4
Ti: Matematikläxa in

Fre :Matematikläxa ut-matematikblad


Vecka 3
Ti: Matematik läxa : Nomp
Onsdag: Engelska-läxa - Unit 2 Hollywood, Bollywood Chapeter 6 "All about California" Läs texten i Text Book sid 24-25, öva på uttal och förståelse. Läs gärna texten högt för någon vuxen om du har möjlighet. Öva på de 15 glosor som du själv valde att ha i läxa från glosorna på sid 25 i Text Book. Öva glosorna så att du kan stava dem och vet vad de betyder på svenska. Good Luck!


Åk 6 ht 2016

V:49


To: Fysikprov Elektricitet- Frivillig nomp läxa


V: 48

Tisdag och Onsdag: NP Engelska - Speaking
Förbered er genom att prata engelska hemma. Förbered och öva på att presentera och berätta om dig själv på engelska. Spela gärna de muntliga spelen hemma som vi har spelat på lektionerna för att öva ännu mer. Här är länk till spelen som finns i er Engelska-mapp i Google drive.
Men viktigast av allt, kom till skolan och tänk positivt, det här ska jag fixa och jag ska göra mitt bästa! Good Luck! /Linda

Torsdag: Matematikdiagnos-repetionsblad läxa

v. 47
Tisdag 22/11 och onsdag 23/11 har vi Nationella Prov i Engelska - Speaking 
Förbered er genom att prata engelska hemma. Förbered och öva på att presentera och berätta om dig själv på engelska. Spela gärna de muntliga spelen hemma som vi har spelat på lektionerna för att öva ännu mer. Här är länk till spelen som finns i er Engelska-mapp i Google drive.
Men viktigast av allt, kom till skolan och tänk positivt, det här ska jag fixa och jag ska göra mitt bästa! Good Luck! /Linda
Eftersom jag, Linda blev sjuk, fick vi flytta proven till nästa vecka, v 48, på tisdag och onsdag.

To: Matematikblad läxaV:46
Tisdag 15/11, sv: substantiv, adjektiv och verb (verser)
Onsdag: Engelska-läxa Spela spelet "Talk about you" Eleverna har fått hem spelplanen i pappersform, den finns också i er Engelska-mapp i google drive, här finns spelet. Detta är en övning inför de muntliga nationella proven i engelska och de ämnen ni kommer prata om i spelet är liknande ämnen ni ska prata om på nationella provet som vi kommer genomföra tisdag och onsdag v. 47. Så viktigt att spela spelet och att öva, spela det gärna flera gånger! Good Luck!
torsdag: Matematikläxa nomp

v. 42
Onsdag: Engelska-läxa text och glosor "The earthquake -listening"

V. 41
Onsdag: Engelska-läxa text och glosor kap 4
Torsdag: Matematikblad

V. 40

Onsdag: Engelska-läxa Öva på I am, you are, he/she/it is samt Have/has. På onsdag kommer vi ha en liten diagnos på detta. Ni har fått hem ett häfte med övningar att öva på, detta är ett övningshäfte och inget som ni behöver lämna in.

V. 39
Onsdag: 
Engelska-läxa: Write about yourself - Gör läxan i din gröna skrivbok och lämna in den senast onsdag. Instruktionen finns inklistrad i din skrivbok.
Good Luck with your homework!
Torsdag:
Matematikläxa: nomp.se
Glöm ej att gå in på http://matematikhjalper.blogspot.se/p/algoritmer.html om du glömmer bort hur du ska göra uppställningar.

V.38
Onsdag: 
Engelska-läxa - Gå in på www.studentlitteratur.se/minbokylla ( anv.namn är din g-mail adress som du har i skolan och lösen är: 6an1617 ) lyssna på texten till kap 3 i Text Book (TB). Lyssna gärna flera gånger. Läs sedan texten högt för dig själv och öva på uttalet. Öva på glosorna som hör till kapitlet i Wordtrainer så att du kan stava dem och förstår vad de betyder. Du kan öva glosorna genom att skriva dem med papper och penna hemma och låta någon vuxen förhöra dig, eller använda "Wordlist" på www.studentlitteratur.se/minbokhylla eller öva glosorna på www.glosmaskinen.se
Good Luck with your homework!


v 37
Onsdag: 
Engelska-läxa - Gå in på www.studentlitteratur.se/minbokylla och lyssna på texten på sid 8-9 i Text Book (TB). Lyssna gärna flera gånger. Läs sedan texten högt för dig själv och öva på uttalet. Öva på glosorna som du valde så att du kan stava dem och förstår vad de betyder. Du kan öva glosorna genom att skriva dem med papper och penna hemma och låta någon vuxen förhöra dig, eller använda "Wordlist" på www.studentlitteratur.se/minbokhylla eller öva glosorna på www.glosmaskinen.se
Good Luck with your homework!

Torsdag: Multiplikationstest-alla tränar på uppdrag på nomp.se
Matematikläxa: Se filmerna och lös uppgifterna i din matematikläxbok
Bra sida att träna multiplikationstabellenBeräkna
1. 60x400
2. 90x700
3 2000x700Beräkna
1. 7,8x8
2. 0,3x3
3. 3,6x5


Beräkna
0,14/2
0,9/3
0,54/9Beräkna
0,48/8
0,16/4
0,032/8

Beräkna
1. 4,9/7
2.40,5//9
3. 13/8
Skriv talet 726,06 i utveckladform
Skriv 0,3 i bråkform
Skriv 3/4 i decimalformBeräkna

1.81000/900
2.480/40
3. 36000/80

Se samtidigt till att träna de tabeller som du har svårt för på nomp.se
Skickar hem träningsblad inför matematikprovet. Du behöver inte göra alla uppgifter, men repetera en del så att du ser att du kan och förstår.
Du ska också kunna omvandla och skriva 1/2, 1/4, 1/5, 1/10, 1/100, 1/000 ex 3/100 i decimalformÖvriga: Se filmklippet och utför uppgifterna ggr el dividerat med 10/100/1000.

När rutan kommer upp klicka här för övningsexempel så går du in och gör uppgifterna. Skriv i ditt räknehäfte.

Skärmavbild 2016-01-11 kl. 14.52.27.png


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar